Altijd kiezen voor een goede boekhouder

Voor heel veel ondernemers is de boekhouding nog steeds een noodzakelijk kwaad. En zaken die je liever niet doet, stel je uit en van uitstellen wordt het verwaarlozen. Voor de boekhouding kan dit desastreuze gevolgen hebben en zelfs de continuïteit van je bedrijf in gevaar brengen. Als ondernemer dien je altijd een actuele boekhouding te hebben en ook de Belastingdienst verlangt een gedegen en overzichtelijke boekhouding. En dus draag jij je administratie over aan een boekhouder. Dat scheelt je in elk geval een aantal slapelozen nachten. De investering die je pleegt verdient zich vaak vanzelf terug.

Niet alleen voor de Belastingdienst

De administratie op orde hebben is een must. En dat bepaald niet alleen voor de Belastingdienst, maar ook voor je zelf. Is je boekhouder bij de pinken en zorgt hij voor een up-to-date boekhouding, dan kun je aan de hand van de cijfers zien welke bedrijfsprocessen wel en welke onderdelen minder goed lopen. Het maakt eventueel tijdig ingrijpen mogelijk voor het je teveel geld gaat kosten. Daarnaast verlangt de Belastingdienst inderdaad het een en ander en een boekhouding geeft altijd een mooi inkijkje in de gezondheid van een bedrijf. Als je zelf en de tijd ontbeert en de kennis niet hebt, schakel dan de boekhouder in.

Inkomstenbelasting

Van regelen van de inkomstenbelasting tot salarisadministratie, je doet in dergelijke zaken een beroep op een boekhouder, die je ook inschakelt voor belastingaangifte laten doen en om eventueel ook als contactpersoon op te treden richting de fiscus. Over fiscale zaken gesproken, als je als ondernemer wilt genieten van het maximale belastingvoordeel, dan is het inschakelen van een boekhouder al helemaal een verstandig besluit. De wet- en regelgeving wijzigt voortdurend en als ondernemer ontbeer je de tijd om dat allemaal bij te houden. De boekhouder doet dat wel en haalt er dus het maximale voor je uit, zoals hij je ook zal adviseren over bepaalde financiële zaken en meedenkt om aan kostenbesparing te kunnen doen.

Op een boekhouder bespaar je niet

De kosten van een boekhouder? Die vallen reuze mee, zeker afgezet tegen de kwaliteit die geleverd wordt en van de belastingvoordelen waar je een beroep op kunt doen. Bovendien is een boekhouder nou net iets waar je als ondernemer beter niet op bespaart. Voor de kleine zelfstandige is er overigens een boekhouder voor zzp beschikbaar. Zonder boekhouder wordt je administratie al snel een chaos, en zie maar maar weer eens orde in te scheppen.

Meer informatie over boekhouding vind je door hier te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *