Boekhouder

Wil jij als ondernemer steeds over een up-to-date boekhouding beschikken? Doe dan een beroep op een boekhouder. Zelf de boekhouding is een optie, vaak ontbreekt het je als ondernemer aan tijd én vooral aan specialistische kennis. Daarmee blijven aantrekkelijke fiscale voordelen onbenut.

 

Organisatorisch is een boekhouder ijzersterk

Hoe je een specialist als een boekhouder kunt omschrijven? Als een betrouwbare specialist die ook discreet is. Bovendien beschikt hij over uitstekende organisatorische vaardigheden. Een kundig boekhouder communiceert bovendien altijd helder. Een goede boekhouder haalt de deadlines en voorziet de belastingdienst van de correcte informatie.

 

Heel breed inzetbaar, kennis van alle relevante zaken

Je kunt een boekhouder vragen de gehele boekhouding te doen, je kunt de boekhouder ook vragen delen van de boekhouding te doen. Het is maar net wat je zelf wilt. Weet in elk geval dat de boekhouder alles beheerst en heel breed inzetbaar is. Zo kan hij grootboeken bijhouden en koppelt hij op juiste wijze de bestellingen aan facturen.

Boekhouder

 

Meteen inzicht in bedrijfsprocessen maakt ingrijpen direct mogelijk

De boekhouder coördineert bankdeposito’s en brengt je frequent rapport uit over de actuele financiële resultaten, gedurende een bepaalde periode. Aan de hand daarvan krijg je als ondernemer meteen inzicht in de bedrijfsprocessen die wel en niet functioneren. Aan de hand daarvan kun je eventueel ingrijpen.

 

Stel specialist aan als contactpersoon richting fiscus

De boekhouder bewaakt de kosten die je maakt, voert contante ontvangsten in en biedt maandelijkse financiële overzichten inclusief de kasstromen en de winst- en verliesrekening en de balansen. Verder bereidt hij om de drie maanden de belastingaangifte voor, inclusief loonlijst en bedrijfsbelastingen.

 

Inzicht in werkbladen en berekeningen

Je kunt er eveneens voor kiezen om de specialist als contactpersoon richting de belastingdienst aan te stellen. Een boekhouder is op de hoogte van boekhoudkundige principes, is ervaren met gegevensinvoer, registratie en computerwerking. Ook kent hij Office, Excel en QuickBooks. Een boekhouder heeft een uitstekend inzicht in werkbladen en berekeningen van bedrijven en van de inkomstenbelasting.

 

Wie verstandig is neemt een boekhouder in de arm

Als je de kennis van de boekhouder zo eens overziet, doe je zelf te kort door niet met hem in zee te gaan. Want zelf mis je echt de benodigde kennis. En waar wil je daarnaast de tijd vandaan halen om je verder in te bekwamen? Wie verstandig is gaat een samenwerking aan met een boekhouder. Dan hoef jij je geen zorgen te maken over de boekhouding en over fiscale zaken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *