Camerabeveiliging maakt je huis veiliger

Steeds meer mensen kiezen voor camerabeveiliging in en rond het huis. Een alarmsysteem met bewakingscamera’s heeft een bewezen preventieve werking tegen inbraak. Zien mensen met snode plannen beveiligingscamera’s hangen, dan haken ze vaak meteen af. En dat is dus precies de bedoeling.

Daders te herkennen

Word je huis ondanks camera’s alsnog doelwit van inbrekers, dan zijn de daders aan de hand van de gemaakte beelden vaak duidelijk te herkennen en is de pakkans bijzonder groot. Camerabeveiliging geeft jou en je gezinsleden bovendien een veiliger gevoel, helemaal als je net even buiten een dorp of stad woont op een plek waar dieven minder snel gezien worden dan in een drukker stadshart. Het installeren van bewakingscamera’s werkt ontmoedigend op dieven. Zij zullen hun heil in negen van de tien gevallen elders zoeken.

Live registratie door een bewakingscamera

Met behulp van camerabeveiliging heb je 24/7 zicht op wat er zich in en rond je huis zoal afspeelt. Via een eenvoudig te installeren app op je telefoon of tablet kun je de live registratie zien en gewaarschuwd worden als het alarmsysteem signalen oppikt die niet meteen thuisgebracht kunnen worden. Camerabeveiliging biedt tegenwoordig standaard al heel veel en de verschillende beschikbare modules zijn gemakkelijk uit te breiden met allerlei extra’s. Beveiliging met behulp van videocamera’s is echt maatwerk. Het kan zo uitgebreid als je wenst.

Draadloze beveilingscamera of niet?

Als consument kun je je eigen beveiligingspakket samenstellen. Je kiest zelf voor het soort camera en kunt kiezen voor opties als nachtzicht en zoom. Ook zit er verschil in het geheugen van de beschikbare systemen en kies je voor een draadloze manier van beveiliging of juist voor een bedraad systeem? Daarnaast bepalen zaken als service en onderhoud ook wat je voor een compleet beveiligingspakket per maand kwijt bent. Wil je alleen de beste wijze van camerabeveiliging, kies dan wel voor een gecertificeerd systeem. Maak een keuze voor draadloos of kies bewust voor kabels, waarmee een systeem volgens kenners niet te hacken is.

Specialist

Het is ook mogelijk te kiezen voor live-view, waardoor ook de politie met je mee kan kijken. Kies je voor camerabeveiliging dan is het vaak beter het systeem aan te laten leggen door een specialist met vakmanschap en ervaring. Overigens krijg je bij de aankoop van een beveiligingssysteem vaak een certificaat. Uiteraard houdt het systeem ook terdege rekening met de gewijzigde wetgeving rond privacy. Het kiezen van een voor jou goed systeem is maatwerk. Laat je voorlichten door een specialist als je écht waarde hecht aan veiligheid voor jou en je gezin.

Wilt u meer over thuisbeveiliging weten? kijk dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *