Het laten verzorgen van de opleveringsschoonmaak

Je hoort de term eigenlijk best wel vaak eens voorbij komen, maar wat is dan eigenlijk precies een opleveringsschoonmaak? Is dat een extra goede schoonmaak of juist een niet al te uitgebreide schoonmaak, waarbij je vooral even ‘voor het oog’ een huis of een pand schoonmaakt?

Huis of pand wordt als gebruiksklaar beschouwd

Een opleveringsschoonmaak is in elk geval een zeer grondige schoonmaak. Nadat de opleveringsschoonmaak achter de rug is, worden de schoongemaakte ruimtes namelijk als gebruiksklaar beschouwd. Met andere woorden: eventueel nieuwe bewoners moeten de woning of het pand zo kunnen betrekken.

Ook als je pand wilt verkopen of verhuren

Een opleveringsschoonmaak wordt vaak genoemd in relatie tot het schoonmaken van bepaalde ruimtes bij een verhuizing, na nieuwbouw of als een bestaand pand grondig gerenoveerd is. Meestal laten mensen die een pand willen verkopen of verhuren ook altijd eerst even een opleveringsschoonmaak uitvoeren voor dat het pand bezichtigd wordt. Bewezen is namelijk dat een huis of pand dat goed schoon is veel sneller verkocht of verhuurd wordt.

OpleveringsschoonmaakStofzuigen en weghalen van stickers op ramen en apparatuur

En dus is een opleveringsschoonmaak meer dan alleen even stofzuigen en dweilen. Heel veel meer zelfs. Bij een opleveringsschoonmaak moet je denken aan het zogenaamd bezemschoon opleveren van de betonnen vloeren in het huis of pand, het stofzuigen van de vloerbedekking en het weghalen van de cementsluier bij wand- en vloertegels. Ook de bekende stickers die op nieuw geplaatste ramen of apparatuur geplaatst is, verwijder je tijdens de opleveringsschoonmaak.

Verwijder ook de verf- en kitresten

Uiteraard hoort ook het wassen van de ramen bij een opleveringsschoonmaak, je reinigt ook de vensterbanken en ziet toe dat alle verf en kitresten verwijderd zijn. Je voert ook grof bouwvuil af en zorgt dat het huis of pand geheel stofvrij is. Zeg maar gerust een pittige klus dus, zo’n opleveringsschoonmaak.

Schakel een professioneel bedrijf in

Meestal zitten mensen er niet op te wachten om zelf een opleveringsschoonmaak uit te voeren. Ze zitten vaak middenin een verhuizing – zijn dus vermoeid- en zijn soms ook gewoon niet in staat een huis of pand zo grondig en goed schoon te maken, afgezien nog van de kostbare tijd die dit kost. Het is dus verstandig om een professioneel bedrijf in te schakelen als er een opleveringsschoonmaak van je verwacht wordt. Dan weet je namelijk echt zeker dat het in orde komt en kun jij zelf je tijd beter en nuttiger besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *