Hoe gaat een beveiliger in de horeca te werk?

Mensen die in de horeca werken zullen regelmatig te maken krijgen met dronken mensen die vervelend worden. Uitgaan kan natuurlijk erg leuk zijn maar zonder de juiste beveiliging zou het een rommeltje worden. Het is dus belangrijk dat er altijd een goede beveiliger in de horeca aanwezig is. Veel mensen kunnen helaas slecht tegen alcohol en besluiten desondanks toch om te drinken. Bovendien kan er altijd wel onenigheid ontstaan op een plek met veel mensen, ook als er geen alcohol in het spel is. Als beveiliger in de horeca zal je goed om moeten kunnen gaan met dronken mensen. In dit artikel leggen we je exact uit hoe een goede horecabeveiliging eruit ziet.

Veel horecazaken kiezen voor beveiligers met een intimiderend uiterlijk. Zo zijn de beveiligers vaak een stuk groter dan de gemiddelde persoon. Dit heeft een afschrikkend effect en mensen zullen natuurlijk minder snel problemen veroorzaken wanneer er een aantal van deze beveiligers aanwezig zijn. Toch hoeft een beveiliger in de horecabeveiliging niet per se enorm groot of gespierd te zijn. Het is vooral ook belangrijk dat een beveiliger goed opgeleid is. Vaak wordt er gekozen voor beveiligers met vechtsport ervaring. Op deze manier kan een beveiliger een vervelende situatie beter de-escaleren.

Een beveiliger in de horeca zal vooral de-escalerend moeten optreden

Het is natuurlijk nooit de bedoeling dat een beveiliger in de horeca zelf begint met knokken! Een beveiliger zal altijd eerst moeten proberen om de situatie te de-escaleren. Wanneer iemand niet wil luisteren zal deze het pand zonder fysiek geweld uitgezet moeten worden. Pas wanneer het echt niet anders kan mag een beveiliger geweld gebruiken. Er moet dus sprake zijn van zelfverdediging voordat er geweld gebruikt mag worden in de horecabeveiliging.

Als beveiliger in de horeca ben je als het goed is nooit alleen. Dit zorgt ervoor dat beveiligers samen de-escalerend op kunnen treden. Vervelende mensen kunnen zo buiten de deur gehouden worden. Ook werkt de horecabeveiliging nauw samen met de politie. Wanneer iemand de wet overtreedt in een horecazaak zal in de meeste gevallen de politie ingeschakeld worden. De beveiliging kan een burger aanhouden en overleveren aan de politie.

Ben jij een ondernemer die op zoek is naar goede horecabeveiliging? Dan kan je hiervoor het beste een professionele organisatie benaderen. Op deze manier kan je zeker zijn van een professionele horeca beveiliging. Dit is natuurlijk wel zo belangrijk, vooral in horecazaken die zich richten op uitgaande mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *