Spreek jij wetenschappelijk Engels?

Engelse vlag

Over het algemeen kunnen we ons allemaal wel verstaanbaar maken in het Engels. Het is een wereldtaal, die we verplicht zijn om te leren. Toen je klein was leerde je ouders je al tot tien tellen in het Engels. Waarschijnlijk heeft jouw Engelse vaardigheid zich wel uitgebreid door de jaren heen. Maar tot hoe verre? Sommige mensen geloven dat ze heel goed Engels kunnen spreken, wat waarschijnlijk ook zo is. Toch is er nog veel meer dan dat jij denkt. Ben je al bekend met wetenschappelijk Engels?

Wat is het?

Waarschijnlijk ken je in het Nederlands niet alle termen. Er zijn bijvoorbeeld heel veel termen die niet binnen jouw vakgebied vallen. Wanneer je geen economie gestudeerd hebt, ken je waarschijnlijk ook niet alle economische termen. Dit geldt hetzelfde in het Engels. Toch is er één groot verschil. Engels is namelijk een wereldtaal en dat is Nederlands niet. Daarom is het handig jouw kennis te verbreden. Volg jij een wetenschappelijke opleiding? Ongeacht dat jij vooral Nederlands praat, is het toch wel handig wetenschappelijk Engels te kennen. Doe jij een grote ontdekking? Dan mag jij de credit nemen.

Waar leer je het?

Wetenschappelijk Engels leer je waarschijnlijk al wanneer je een wetenschappelijke opleiding doet. Je leert Engelse termen, maar ook afkortingen. Een makkelijk voorbeeld is O2, de wetenschappelijke afkorting van zuurstof. Dit is overigens ook wetenschappelijk Engels, want de O betekent Oxygen. Je kan hier lessen in volgen, maar je kan je er ook in verdiepen in je eigen tijd. Op internet staan een heleboel voorbeelden. Je zou het niet denken, maar deze vorm van Engels sluit ook prima aan op jouw basis Engels. Je leert namelijk de afkortingen, maar ook waar het voor staat. Het is eenvoudig te leren, maar het zijn wel veel termen die je moet kunnen onthouden.

Basis Engels

Ongeacht dat Engels een wereldtaal is en dat je het al vroeg moet leren, hebben veel mensen moeite met het beheersen van de taal. Als dit voor jou ook zo geldt kan je veel moeite hebben met wetenschappelijk Engels, terwijl het wel heel handig is. Heb je al gedacht aan bijles? Op deze manier vergroot je samen je kennis en word je er al snel goed in. De meeste mensen hebben moeite met de grammatica, meet hulp kan je vragen hoe het zit en waarom. Zoek jij een bijlesdocent zodat jij snel wetenschappelijk Engels onder de knie kan krijgen? Bekijk het aanbod op internet.

 

Klik hier voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *