Verbeter je prestaties met bewegingsanalyse

Bewegingsanalyse

 

Ben jij een echte sportman of -vrouw en wil jij graag je prestaties verbeteren? Dan kan het helpen om een bewegingsanalyse te laten uitvoeren. Zo krijg je een beter idee over je bewegingen en je houding en wordt het makkelijker om te zien op welke manier je je prestaties kunt verbeteren. Benieuwd? Hieronder vertel ik je meer!

 

Waarom zou je een bewegingsanalyse laten uitvoeren?

Voor beroepsatleten kan het een goed idee zijn om af en toe een bewegingsanalyse te laten uitvoeren. Zo’n analyse kan je een duidelijker beeld geven over je looppatroon en kan je dus vertellen waar je nog dingen kunt verbeteren. Daarnaast kan bewegingsanalyse ook helpen met het voorkomen en verhelpen van sportblessures, doordat je advies krijgt over hoe je je bewegingen en je houding kunt verbeteren tijdens het sporten.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Een bewegingsanalyse is een grondig onderzoek van je bewegingen. De analyse gebeurt niet steeds op dezelfde manier, maar het doel is altijd om meer inzicht te krijgen op je houding en bewegingen. Bewegingsanalyse kan bijvoorbeeld uitgevoerd worden aan de hand van een manueel osteopathisch onderzoek en een footscananalyse. Daarnaast wordt ook vaak je looppatroon op de loopband bestudeert.

 

Manueel osteopathisch onderzoek

In dit deel onderga je zowel actieve als passieve bewegingstesten. De mobiliteit van je hele lichaam wordt in deze fase dus beoordeeld.

 

Footscananalyse

In dit onderdeel van de analyse worden er metingen van de voetzoolafdrukken genomen, zowel met en zonder loopschoenen. Er wordt gekeken naar de voetstabiliteit, het afrolpatroon van de voet en de statische afdruk van de voetzool en het voetgewelf.

 

Loopanalyse

Op een lamellenloopband worden vervolgens je loopbewegingen geanalyseerd. Een lamellenloopband is hiervoor ideaal, omdat de ondergrond vergelijkbaar is met een natuurlijke ondergrond en dat is niet het geval bij een klassieke loopband.

 

Na de testen

Als al deze testen afgelopen zijn, dan wordt er door specialisten een compleet beeld gevormd. Op basis van de resultaten uit het totaalonderzoek worden er passende adviezen, tips en aanbevelingen gegeven. Dat kan sportspecifieke training, schoeisel, manuele therapie of dergelijke zijn. Deze aanpassingen zorgen voor meer comfort en betere prestaties zowel op lange als op korte termijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *